"Lægens bord og Spise med Price..."

- Tanker fra egnens præster, så længe kirkerne holder lukket i forbindelse med Coronakrisen.

”Lægens bord og Spise med Price…..”

Det er en mærkelig uge, vi har gennemlevet. Vi har siddet isoleret hver for sig og ved snart ikke, hvad vi skal tænke og tro om Corona. Ministre toner dagligt frem på skærmen med det ene alvorsbudskab efter det andet, kun afløst af endeløse TV-aviser, med (mest) dårligt nyt fra ind- og udland.

Men så den anden aften, bemærkede datteren, at nu havde DR da været langt nede i kælderen for at hente ”Lægens bord” frem af gemmerne. Så nu har vi igen den gode Peter Q. Geisling til hver aften tålmodigt og betryggende at forklare os, at det nok skal gå, bare vi gør som han siger, og det gør vi selvfølgelig…… Og bagefter kom så Brødrene Price og kokkerede som i gamle dage. De spiste lystigt med fingrene, og der var ingen håndsprit i deres køkken. Som de muntert stod der og slikkede på fingrene og broderligt omfavnede hinanden, endte vores aftensmad i et grineflip -  og jeg kom til tænke på Paulus, som i et af sit livs meget svære og farlige perioder, trøstende skrev til sine gode venner i Korint  ”Vi er ikke herrer over jeres tro, men medarbejdere på jeres glæde”. -Det må vi lige huske, alle os, der ikke gør nytte i sundhedsvæsnet, i butikkerne, hos politi og beredskab – vi kan være medarbejdere på hinandens og andres glæder i en usikker tid. Og så må vi huske at følge med i ”Lægens bord” og bagefter dele Pricebrødrenes smittende munterhed.

Lise Munk Petersen, ”De fem kirker”, den 23. marts 2020

Se dokumentet i PDF-format her!