Konfirmation

Da du blev døbt, sagde dine forældre ja på dine vegne. Ved konfirmationen er det din egen tur til at sige ja til den kristne tro.
Ved konfirmationen bekræfter Gud det løfte, han gav, da du blev døbt. Nemlig løftet om altid at være der for dig. Også når du nu går fra at være barn til at være ung, for konfirmationen er det kirkelige ritual, der markerer overgangen fra barndom og ungdom.

Mange konfirmander er i tvivl, om de nu tror rigtigt eller nok til at blive konfirmeret. Men man kan ikke sætte tro på formler, så det handler ikke om at tro nok. Tro handler også om tvivl. Og så er det så heldigt, at det ikke kun er dig, der skal sige ja ved konfirmationen. Det er nemlig først og fremmest Gud, der bekræfter at være med dig.

Så man kan sige, at du ved konfirmationen ikke siger noget om, hvor meget eller lidt, du tror. Men du siger ja til at blive velsignet, og til at Gud er en del af dit liv.

Du skal dog være døbt for at kunne blive konfirmeret, så hvis du ikke allerede er døbt, skal du døbes, før du kan blive konfirmeret.

Konfirmationsforberedelse

Konfirmationsforberedelse i Sindal foregår hver onsdag morgen kl. 8.00-9.30 i Sindal Sognegård.

Konfirmationsforberedelse i Astrup foregår hver torsdag kl. 8.10-9.30 i Sognehuset i Astrup.

At ”gå til præst” er lidt som at gå til fodbold, spejder eller motorlære.

Vi mødes en gang om ugen, hvor du lærer en masse forskellige ting. Når man går til præst, lærer man om Gud og Jesus.

Vi snakker om livets store spørgsmål, og alt det der virkelig betyder noget. Om kærlighed. Om venner. Men også om hvad der sker, når man dør. Og om at være ked af det. Vi læser, ser film, laver rollespil og meget andet.

Konfirmation 2020

Konfirmation i Astrup Kirke:

Søndag den 26. april 2020 kl. 10.00

Konfirmation i Sindal Bykirke:

Fredag den 8. maj 2020 (St. Bededag) kl. 10.00: Hold A

Torsdag den 21. maj 2020 (Kr. Himmelfartsdag) kl. 10.00: Hold B

Konfirmandtilmelding Konfirmation 2020

På følgende link: https://www.folkekirken.dk/livets-begivenheder/konfirmation/konfirmandtilmelding kan du tilmelde dit barn til konfirmationsforberedelse og konfirmation med dit NemID. Ved fælles forældremyndighed skal begge forældre give samtykke til tilmeldingen.

Hvis dit barn er døbt i udlandet eller andet kristent trossamfund, skal du bruge en kopi af dåbsattesten. Den digitale konfirmandtilmelding er åben mellem 1. april og 30. september, men du kan tidligst tilmelde dit barn året før konfirmationen.

Hvis du har brug for at tilmelde dit barn senere, eller behøver hjælp til tilmeldingen, er du velkommen til at kontakte kirkekontoret på tlf. 98 93 90 08 eller mail: emca@km.dk eller mmje@km.dk

Kommende datoer

2020:

Der er konfirmation i Astrup Kirke:

Søndag den 26. april 2020 kl. 10.00

Der er konfirmation i Sindal Bykirke:

Fredag den 8. maj 2020 (St. Bededag) kl. 10.00: Hold A

Torsdag den 21. maj 2020 (Kr. Himmelfartsdag) kl. 10.00: Hold B

2021:

Der er konfirmation i Astrup Kirke:

Søndag den 25. april 2021 kl. 10.00

Der er konfirmation i Sindal Bykirke: